VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski dă asigurări că „menține controlul” în regiunile Donețk și Harkov, supuse masiv atacurilor în ultimele săptămâni

Volodimir Zelenski a avut discuţii cu comandantul-şef despre situația din regiunile Donețk şi Harkov. ”Menținem controlul peste tot”, a spus președintele ucrainean, acuzând că „ucigaşii ruşi folosesc în mod activ bombe aeriene ghidate” în mai multe zone de luptă și că face totul pentru a se asigura că va primi sisteme de apărare antirachetă sol-aer Patriot.

La Harkov, în urma căderii resturilor de drone rusești Shahed, au izbucnit incendii, fiind avariate 25 de camioane și autobuze și 3 autoturisme. 7 persoane au fost rănite, a anunțat Oleg Sinegubov, șeful Harkiv OVA, pe Telegram, citat de Ukrainskaia Pravda. „Inamicul a bombardat Harkov toată noaptea. Epavele Shahed au căzut în patru locații. La 02:09, două case private și un garaj au luat foc, ca urmare trei persoane au fost rănite: un bărbat de 61 de ani, o femeie de 69 de ani și o femeie de 72 de ani”.

”Menţinem controlul peste tot”, a spus Zelenski, acuzând că „ucigaşii ruşi folosesc în mod activ bombe aeriene ghidate – în zona Ceasiv Iar, în sectorul Pokrovsk, în zone din regiunea Harkov şi în alte zone de luptă”. „Acest lucru ne readuce din nou şi din nou la nevoia de apărare aeriană – de sisteme de apărare suplimentare care ar putea atenua semnificativ dificultăţile pentru luptătorii noştri şi ameninţarea la adresa oraşelor şi comunităţilor noastre”, a mai spus președintele Ucrainei în mesajul către popor. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.