VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VOX: Prosperitate este numai în Europa, asta e calea noastră

Statistica arată că peste un milion de cetățeni ai Republicii Moldova sunt plecați la muncă în străinătate. În funcție de unde li s-au stabilit copiii, mulți din cei rămași acasă vorbesc despre direcția în care se îndreaptă țara lor.

Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți ocazional pe străzile din Chișinău cât de des au călătorit peste hotare?

Iată câteva dintre răspunsuri:

-În Rusia nu am fost demult, după ceea ce am auzit și vedem în internet, este o diferență foarte mare, e vorba de libertatea omului, și dacă omul este liber, atunci și traiul e mult mai bun.

-Despre traiul din Rusia… unde au fost rușii, acolo tot timpul a fost dezordine.

-În primul rând, în Uniunea Europeană e o stabilitate și pace. În Rusia, mă scuzați, e dezastru și război. Cam asta spune tot.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.