VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Chișinău va fi înființat un Muzeu Bisericesc

În municipiul Chișinău urmează să fie înființat Muzeul Bisericesc. Într-un proiect de decizie a Consiliului municipal Chișinău se menționează că inițiativa este necesară pentru a conserva și valorifica vestigiile arheologice descoperite în urma descărcărilor arheologice.

„Crearea Muzeului va avea o însemnătate indispensabilă pentru recuperarea memoriei urbane, precum și va fi un centru educațional și cultural care va reprezenta și o platformă pentru dialog civic și intercultural, precum și un obiectiv turistic inclus în rutele turistice municipale, naționale și internaționale”, precizează Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a CMC, autor al proiectului, citată de IPN.

Potrivit proiectului de decizie, Muzeul Bisericesc va fi filială a Muzeului de Istorie al Orașului Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.