VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Votat în prima lectură: Hărțuirea și victimizarea vor fi pedepsite contravențional

Hărțuirea și victimizarea vor fi pedepsite contravențional. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de deputați în prima lectură.

Potrivit autorilor proiectului, modificările legislative au scopul de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării.

Scopul aceste inițiative legislative este de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării. Autorii documentului propun extinderea criteriilor de nediscriminare, îmbunătățirea colectării de date în materia egalității, monitorizarea, evaluarea și raportarea anuală a rezultatelor și consolidarea cadrului instituțional. Totodată, Codul contravențional ar putea fi completat cu noțiunile de „hărțuire” și „victimizare”.

Astfel, va fi sancționat orice comportament nedorit care conduce la crearea unui mediu intimidant, ostil, sau ofensator, având drept scop sau efect lezarea demnității unei persoane. De menționat că hărțuirea de conotație sexuală rămâne a fi sancționată de Codul penal”, anunță serviciul de presă al Legislativului.

Totodată, sursa citată subliniază că o altă prevedere a proiectului este completarea Legii cu privire la asigurarea egalității cu un șir de criterii discriminatorii, inclusiv cele referitoare la originea socială, națională, statut social, stare de sănătate, opinii politice sau orice alte opinii.

Includerea acestor criterii derivă din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.