VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VOCEA PREOTULUI / De ce postim înainte de Crăciun/ AUDIO

Cel mai dificil post pentru creștinii noștri este cel al nașterii Domnului. Deși este unul relativ ușor ca duritate alimentară, în anumite zile fiind dezlegare la unt de lemn, vin și pește, este cumva mai dificil în aspect duhovnicesc.

De la începutul lunii decembrie pornește forfota sărbătorilor de iarnă. Se împodobesc brazii, pe străzi se aprind luminițe, comercianții pornesc spoturile publicitare și vânzările, la grădinițe matinee, în școli concerte, iar în diverse instituții manifestări corporative.

Unii dintre semenii noștri chiar le reproșează celor care postesc și îi întreabă de ce este nevoie de post înaintea unor astfel de sărbători, care în fond, sunt ale bucurii. Zeci de familii de creștini mai evlavioși deja au venit la spovedanie și au primit sfânta împărtășanie, după care unii dintre ei s-au scuzat și au mărturisit cu toată sinceritatea că postul nu va dura decât până la Sfântul Nicolae, căci, precum spun ei, încep sărbătorile.

Ascultați meditația integrală în varianta radio:

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.