VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Vladimir Zelenski, vizită în orașul eliberat, Herson: Suntem pregătiți pentru pace!

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a vizitat astăzi, în orașul Herson, unde s-a întâlnit cu armata ucraineană care elibera orașul.

Zelenski a ajuns la Herson la doar câteva zile după ce a fost eliberat de ocupanții ruși.

„Ne îndreptăm înainte”, le-a spus el militarilor, care stăteau la coadă în fața clădirii administrației de pe piața principală a orașului.

„Suntem pregătiți pentru pace, pace pentru întreaga noastră țară”, a spus el.

Zelenski a mulțumit, de asemenea, NATO și altor aliați pentru sprijinul acordat în războiul împotriva Rusiei și a spus că furnizarea de sisteme de artilerie cu rachete de înaltă mobilitate (HIMARS) din Statele Unite este de mare importanță pentru Kiev.

Pe piaţa principală din Herson s-au adunat şi părinţi cu copii. Unii fluturau steaguri ucrainene, iar mulți aveau steagurile drapate peste umeri.

„Sunt foarte fericit, totul se vede în reacția oamenilor, reacția lor nu este pusă în scenă”, a declarat acesta jurnaliștilor, potrivit unian.net.

Întrebat în ce direcție ar putea avansa forțele ucrainene mai departe, el a răspuns: „Nu spre Moscova… Nu ne interesează teritoriul altei țări”.

După ce Zelenski a terminat de vorbit, mai multe rafale de artilerie au răsunat peste oraș.

Mai târziu, Zelenski a publicat noi fotografii de la o întâlnire cu militarii din Herson. „Herson este Ucraina”, a scris succint președintele ucrainean.

Amintim că pe 9 noiembrie, Federația Rusă a anunțat retragerea trupelor sale din Herson.

Pe 11 noiembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au intrat în oraș, iar președintele Vladimir Zelenski a anunțat oficial eliberarea orașului. El a numit această zi istorică.

Experții au apreciat retragerea trupelor ruse drept un alt eșec strategic al Kremlinului.

În același timp, ucrainenii au fost îndemnați să nu se întoarcă deocamdată în regiunea Herson din cauza probabilității mari de bombardare. În special, ocupanții au ocupat malul stâng al Niprului, de unde bombardează infrastructura civilă a Ucrainei.


Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.