VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Vladimir Putin, implicat personal în doborârea zborului MH17 în 2014 deasupra Ucrainei

O echipă internațională a declarat că „există indicii puternice” că președintele rus Vladimir Putin a semnat personal decizia de a permite intrarea unui sistem de rachete rusești în Ucraina înainte ca acesta să fie folosit pentru a doborî zborul MH17 al Malaysia Airlines, relatează Sky News, citat de G4Media.

Sistemul de rachete BUK-TELAR a fost folosit pentru a doborî MH17 în timp ce se îndrepta de la Amsterdam la Kuala Lumpur deasupra estului Ucrainei în 2014, au declarat anchetatorii.

Cu toate acestea, dovezile nu au fost suficiente pentru a conduce la urmărirea penală, au spus aceștia.

La 17 iulie 2014, avionul Boeing 777 a fost doborât deasupra estului Ucrainei, ucigând 298 de pasageri și membri ai echipajului.

Trei soldați dintr-o armată separatistă pro-rusă au fost condamnați pentru crimă după incident.

Rușii Igor Girkin și Serghei Dubinskiy și ucraineanul Leonid Kharchenko au fost găsiți vinovați de 298 de capete de acuzare pentru crimă și „provocarea ilegală a prăbușirii unui avion”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.