VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vlad Plahotniuc, despre sancțiunile SUA: Vom contesta aceste sancțiuni pentru a demonstra că Maia Sandu a operat cu falsuri și minciuni pentru a denigra un oponent politic

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, care a plecat din R. Moldova în iunie 2019, a comentat faptul că numele său și cel al liderului Partidului Șor, Ilan Șor, figurează pe lista de sancțiuni a SUA.

Într-un interviu pentru Tribuna.md, Vlad Plahotniuc a declarat că ”avocații săi vor contesta aceste sancțiuni pentru a demonstra că Maia Sandu a operat cu falsuri și minciuni pentru a denigra un oponent politic de care ea se teme până azi”.

Acesta era un efect de așteptat după bocetele, isteriile și insistențele Maiei Sandu pe lângă cancelariile străine și, probabil pentru a o potoli de la bocete și văicăreli i s-a oferit aceasta alifie, i s-a organizat această terapie ca să se bucure și ea câteva zile, și toate astea nu schimbă cu nimic determinarea mea de a reveni în politică și a scoate țara din criză.

În rest, prin avocații mei voi analiza contestarea acestor sancțiuni pentru a demonstra că Maia Sandu a operat cu falsuri și minciuni pentru a denigra un oponent politic de care ea se teme până azi, chiar dacă eu am stat la distanță de procesele politice din țară”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Totodată, politicianul a subliniat că învinuirile celor din PAS în adresa sa ”s-au dovedit a fi un balon umplut cu aer galben”.

Dar haideți să revenim și să discutăm și despre schemele pretinse… Să începem de la faptul că eu personal am fost învinuit și în alte cazuri, de alte personaje, precum că prin diverse scheme am furat milioane și sute de milioane din diferite instituții ale statului, ca Metalferos, Moldtelecom, ASP, Energocom. Realitatea este că toate aceste întreprinderi la începutul guvernării noastre noi le-am preluat în situații financiare precare sau nu prea bune. Iar în timpul guvernării PDM, managerii desemnați au ridicat la maximul posibil (reieșind din situația obiectivă de moment) profitabilitatea acestor întreprinderi și ele achitau anual zeci și sute de milioane de lei impozite și dividende la stat (din care se achitau pensii, salarii și se finanțau proiecte de infrastructură).

Cu toate acestea, opoziția de atunci și în special liderii PAS-ului afirmau că noi, guvernarea PDM, facem scheme și că pe lângă plățile care le fac aceste întreprinderi la stat, guvernarea noastră, prin diverse scheme, delapidează aceste întreprinderi de sute de milioane de lei și le însușește. Iar din 2019 a fost dată comanda politică să fie găsite dovezi în acest sens.

Nu am să comentez acum toate acțiunile disperate pe care le fac unii procurori la indicația Maiei Sandu pentru a căuta și acumula probe împotriva mea. După trei ani de căutări, dosarele inițiate de procurori nici în judecată nu au ajuns, grație lipsei de probe. Învinuirile celor din PAS în adresa mea s-au dovedit a fi un balon umplut cu aer galben”, a mai subliniat Plahotniuc.

Citește și: Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, incluși în lista de sancțiuni a SUA: Toate activele lor, blocate

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.