VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vlad Gribincea a acumulat cel mai mare punctaj la concursul organizat de CSM. Candidatul urmează să fie numit de Maia Sandu membru al CSJ

Juristul Vlad Gribincea s-a clasat pe primul loc la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru suplinirea funcțiilor vacante de la Curtea Supremă de Justiție. Candidatul a acumulat cel mai mare punctaj – 92,5. Pe locul al doilea s-a clasat judecătoarea Stella Bleșceaga. Candidaturile celor doi au fost propuse șefei statului, Maia Sandu, pentru numirea în funcția de magistrat la CSJ.

Consiliul Superior al Magistraturii a propus Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, numirea în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție pe Vladislav Gribincea și Stella Bleșceaga. Asta după ce astăzi au fost anunțate rezultatele concursului pentru suplinirea posturilor vacante de judecător la CSJ.

Anterior Vladislav Gribincea a fost exclus de Consiliului Superior al Magistraturii din cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Ulterior, plenul CSM și-a revocat hotărârea din 21 mai 2024, astfel Gribincea, fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, a intrat din nou în concurs.

Maia Sandu a semnat, recent, decretele de numire în funcție la Curtea de Supremă de Justiție (CSJ) a judecătoarelor Stela Procopciuc, Viorica Puica și Diana Stănilă, dar și cele ale lui Viorel Botnaraș, Lorina Ciubotaru și Silvia Slobodzean.  Candidaturile noilor judecători au fost propuse șefei statului de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.