VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul promite construcția unui stadion, conform standardelor UEFA, cu o capacitate de până la 25 de mii de spectatori

Republica Moldova va avea un stadion de fotbal nou, modern, construit conform standardelor UEFA, a anunțat premierul Dorin Recean, aflat într-o vizită la Centrul de Pregătire a Selecţionatelor Moldovei. Complexul ar urma să fie construit până în 2029.

 „Vom construi un stadion nou, modern, de categoria 4 UEFA, de 20-25 de mii de locuri. Acest anunț a fost așteptat ani de zile de fotbaliștii noștri și de sutele de mii de amatori și iubitori ai fotbalului din țara noastră”, a spus premierul.

 Șeful Guvernului a precizat că, după ce Federația Moldovenească de Fotbal a realizat deja un studiu de prefezabilitate, urmează ca în cel mai scurt timp statul, prin intermediul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și a Ministerului Educației și Cercetării, să înceapă executarea unui studiu de fezabilitate, să elaboreze proiectul viitoarei arene și să ofere terenul necesar construcției care nu va dura mai mult de 5 ani. 

Premierul a făcut turul Centrului de Pregătire a Selecţionatelor Moldovei, a vorbit cu fotbaliștii echipei naționale de seniori, dar și cea U-21, cu antrenorul principal, membrii staffului și conducerea Federației Moldovenești de Fotbal. În discuții, prim-ministrul a mulțumit antrenorilor și a urat succes echipei naționale, care se pregătește pentru două meciuri amicale la Chișinău, cu Cipru – 8 iunie și Ucraina – 11 iunie. 

 Complexul sportiv de la Vadul lui Vodă a fost deschis în 2002, cu sprijinul UEFA și a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA). Acesta este amplasat pe o suprafaţă de 6 hectare şi are o infrastructură modernă, necesară în procesul de instruire şi antrenament, de reabilitare medicală şi recuperare fizică a sportivilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.