VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viorica Țîmbalari: Ne dorim ca guvernarea să se gândească mai mult la cetățenii plecați în diasporă și să-i implice în creare de politici

Viorica Țîmbalari, o moldoveancă stabilită în Franța de mai mulți ani, susține că actuala guvernare „ar trebui să se gândească un pic mai mult la cetățenii din diaspora și să-i implice poate mai mult în creare de politici”.

Îmi doresc să fie pace și să se întoarcă aceste femei pe care noi le avem și discutăm cu ele în fiecare zi, să se ducă la casele lor și să fie pace și în Republica Moldova. Și guvernarea Republicii Moldova să se gândească un pic mai mult la cetățenii plecați în diasporă și să-i implice poate mai mult în creare de politici aici, poate să ne întrebe mai mult ce ne dorim și noi și cu siguranță putem contribui la dezvoltarea Republicii Moldova și altfel”, a declarat Viorica Țîmbalari în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

Totodată, moldoveanca a subliniat că R. Moldova nu are o altă cale de dezvoltare decât aderarea la Uniunea Europeană.

R. Moldova trebuie să se îndrepte pe direcție europeană, bineînțeles, doar că eu mă uit realist că pentru aceasta trebuie foarte mult timp, nu depinde doar de guvernul nostru sau de conducerea noastră, ei fac ce pot la nivel de stat, dar cetățenii, un pic mă doare când văd că parcă cetățenii noștri nu conștientizează calea noastră și așa o iau pasiv, dar, nu știu, poate au alte trăiri acum, alte griji, sărăcia asta care stă peste noi, nu te poți gândi la altceva, dar aș vrea mai mult entuziasm în sensul de integrare europeană”, a subliniat Viorica Țîmbalari.

Citește și: AUDIO/ Viorica Țîmbalari: Dacă nu o să ieșim în PMAN pe 21 mai, lucrurile pot să stagneze și vom rămâne doar așa, cu un statut pe hârtie

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.