VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinău și Kiev anunță noi facilități pentru tranzitarea trenurilor de marfă

Mărfurile vor fi transportate, de acum încolo, mai rapid cu trenurile spre și din Ucraina sau România, iar datorită modernizării unor lanțuri logistice, marfarele urmează să decongestioneze un segment important acoperit acum de transportul rutier, în special camioane.

Noile facilități se regăsesc într-un protocol moldo-ucrainean privind simplificarea procedurilor de tranzit feroviar semnat astăzi de ministrul Infrastructurii, Lilia Dabija, cu omologul ucrainean Oleksandr Kubrakov.  

Scopul documentului este de a spori volumul de mărfuri transportate pe cale ferată. De asemenea, o prevedere importantă a acordului stabilește eliminarea controlului vamal din partea părții ucrainene în stația Reni, ceea ce va permite micșorarea timpului de transport al mărfurilor din și spre portul Giurgiulești, Galați sau Brăila. Acest lucru urmează să aibă și un impact pozitiv asupra costului final al bunurilor exportate sau importate de beneficiari din Republica Moldova, reducând cheltuielile pentru transport. 

”Vor fi modificate lanțurile logistice, prin redirecționarea transportului de mărfuri de pe segmentul rutier pe cel feroviar. În rezultat, va fi diminuată sarcina pe drumurile publice naționale, ceea ce va duce la majorarea volumelor de mărfuri aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova și va avea un impact pozitiv asupra economiei naționale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Infrastructurii.

De asemenea, în urma intrării în vigoare a protocolului, urmează să fie reduse ambuteiajele feroviare sezoniere la stațiile feroviare Galați, Giurgiulești, Reni, Etulia și Basarabeasca, care influențează negativ costul logisticii în perioada recoltei și exportul produselor cerealiere.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.