VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viitorul Parlament va avea nevoie de o coaliție. Un nou sondaj arată că PAS va trebui să facă alianță

Patru partide din R. Moldova ar avea șanse să ajungă în Parlament, în cazul în care duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul „Șansă” și Partidul Comuniștilor (PCRM), arată un sondaj realizat de realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-Research”, la comanda WatchDog.MD.

Astfel, PAS ar acumula cele mai multe voturi – 41,6% din respondenții deciși sau 29,8% din eșantionul total, transmite Ziarul Național.

PSRM ar strânge 22,6% din voturile celor deciși și 16,2% din eșantionul total, partidul fiind urmat de Partidul „Șansă” apropiat lui Ilan Șor – 8,5% și, respectiv 6,1%, dar și de PCRM – 6,8% și, respectiv, 4,9%.

Peste 19% din respondenți au arătat că încă nu au decis cu ce actor politic ar vota la eventuale alegeri parlamentare, iar 7% – că nu ar participa la alegeri.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1 008 persoane, care au fost chestionate la telefon în perioada 6 – 13 aprilie curent. Marja de eroare este de plus-minus 3,1%.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.