VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cristina Gherasimov, întrevederi cu ministrul italian al Afacerilor Europene și cu șeful Delegației UE

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut discuții recente cu ministrul italian al Afacerilor Externe și cu șeful Delegației UE în R. Moldova.

Cristina Gherasimov a discutat cu ministrul Afacerilor Europene, Politicilor de Coeziune și Planului Național de Recuperare și Reziliență al Italiei, Raffaele Fitto. Oficialii au vorbit despre nivelul de realizare a agendei europene, procesul de screening și pașii realizați de instituțiile statului pentru o bună pregătire de negocierile de aderare.

De asemenea, Cristina Gherasimov a apreciat asistența oferită de autoritățile italiene în realizarea agendei europene a țării și sprijinul plenar al parcursului nostru european, de care Republica Moldova s-a bucurat în ultimii ani.

Totodată, Cristina Gherasimov, l-a primit și pe ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks. Oficialii au discutat despre prioritățile de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, în special, despre contribuția instituțiilor naționale la pachetul de extindere a Uniunii Europene, la care acestea lucrează în prezent.

De asemenea, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov a dat asigurări că autoritățile rămân implicate plenar pentru a menține ritmul reformelor și a realiza angajamentele asumate față de cetățeni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.