VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Zelensky: „Rusia nu este pregătită să folosească arme nucleare, dar a început să comunice cu populația pentru eventualitatea în care le va folosi”

Volodimir Zelensky a vorbit într-un interviu pentru BBC despre pericolul folosirii armelor nucleare, chiar și a celor tactice, de către Rusia. Referitor la posibilitatea unui asemenea atac, președintele ucrainean consideră că „Rusia nu este pregătită să o facă, dar încep să-și pregătească societatea, ceea ce este foarte periculos. Nu știm dacă o vor folosi sau nu. Cred că este periculos și doar să se vorbească despre asta”, subliniază președintele ucrainean.

Zelensky cere comunității internaționale să întărească sancțiunile împotriva Moscovei, pentru a preveni scenariul folosirii acestor arme, dar și pentru a-i determina pe ruși să elibereze centrala Zaporijie.

„Lumea poate opri urgent acțiunile ocupanților ruși. Lumea întreagă poate implementa un pachet de sancțiuni pentru a-i determina să părăsească centrala nucleară Zaporijie”, a spus președintele Zelensky, adăugând că „este foarte periculos pentru întreaga planetă faptul că rușii au ocupat centrala”.

Vineri, și la reuniunea liderilor europeni de la Praga, Zelensky a adus în discuție situația de la centrala nucleară Zaporojie: „Trebuie să forţăm Rusia să se conformeze cerinţelor AIEA şi ale tuturor oamenilor normali din lume şi să demilitarizeze centrala. (…) Acum sunt 500 de militari ruşi la centrală care nu au ce căuta acolo.”

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.