VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Zelensky: „Anul acesta, mulți oameni din lume au văzut cât de importantă este contribuția ucrainenilor la securitatea alimentară globală”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a declarat, duminică, 20 noiembrie, în discursul adresat naţiunii, că „în acest an întreaga lumea a realizat cât de importantă este contribuţia Ucrainei la securitatea alimentară globală”.

„(...) Până acum, au existat aproape 400 de bombardamente în est de la începutul zilei. Mulţumim tuturor celor care deţin funcţii şi ne ajută forţele de apărare. Sud - menţinem linia, distrugând constant şi foarte calculat potenţialul ocupanţilor. Al doilea subiect este energia. Restaurarea reţelelor şi a capacităţilor tehnice de alimentare, deminarea liniilor de transport electric, reparaţii - totul continuă non-stop. Am reuşit ieri să atenuăm situaţia în unele regiuni în care au fost multe probleme reale. În această seară au loc opriri de stabilizare în 15 regiuni şi la Kiev. Cele mai mari sunt regiunile Viniţiia, Sumî, Poltava, Hmelnytskyi, Ivano-Frankivsk, Kiev. Facem tot posibilul şi imposibilul pentru a reveni la viaţa normală în Odesa, Harkov şi în toate oraşele şi comunităţile noastre", a spus Zelensky.

El a adaugat ca s-a adresat participanţilor la summitul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

„Acestea sunt peste 50 de ţări participante şi peste 20 de ţări observatoare. Africa, Asia, America, Europa - oriunde aud Ucraina, oriunde cunosc propunerile noastre despre cum să restabilim pacea în Ucraina şi cum să restabilim stabilitatea în lume. Voi spune imediat că formula de pace ucraineană este percepută extrem de pozitiv în lume. Este destul de constructiv şi realist - spre deosebire de retorica rusă goală şi falsă despre presupusa lor disponibilitate pentru un fel de negocieri.Vom face totul pentru ca lumea să accepte formula de pace ucraineană. În săptămâna viitoare vor avea loc câteva adrese internaţionale importante. Şi deja ne pregătim", a precizat Zekensky.

„Anul acesta, mulţi oameni din lume au văzut cât de importantă este contribuţia ucrainenilor la securitatea alimentară globală. Viaţa a milioane de oameni din diferite ţări depinde direct de sectorul nostru agricol. Mulţumesc tuturor oamenilor noştri care lucrează pe teren, care oferă Ucrainei şi lumii cele esenţiale. Datorită vouă şi muncii voastre, putem găsi sprijin pentru statul nostru în acele ţări cu care nu avem încă relaţii tradiţionale. Dar le vom avea", a subliniat şeful statului ucrainean.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.