VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: „Putin pentru toți face bine, gazul cu ce preț vi l-a dat? Dar acum aveți gaz, lemne?”

Rusia-Republica Moldova…parteneriat sau șantaj? Agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei a dus la stagnarea cooperării dintre Chișinău și Moscova. Vocea Basarabiei a încercat să afle ce cred sătenii din Varnița, localitate situată în zona de Securitate de la Nistru despre ajutorul pe care Rusia lui Putin îl oferă Republicii Moldova.

Iată câteva dintre răspunsuri:

-Cu gazul, noi luam gaz de la ruși și era prețul după buzunarul nostru. Eram în stare să achităm.

-Nimic nu a făcut. A făcut rău doar, bun nimic nu a făcut.

-Cred că da, eu douăzeci de ani am lucrat în Federația Rusă, în Moscova, anul trecut am venit. Acolo moldoveni nu au rămas deja.

-Eu nici nu știu ce anume a făcut el, pentru că eu nu văd ca relațiile (Rusiei) cu Moldova, referitor la Transnistria să progreseze cumva.

-În principiu, nimic bun. Dacă el cu adevărat dorea să facă ceva, ajuta Moldova în toate, dar și Moldova nu dorește să fie ajutată.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.