VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Opoziția să dea voie să lucreze guvernării, dar să nu le pună bețe-n roate în toată ziua

Mii de oameni s-au adunat duminică, 25 septembrie, în fața Parlamentului și Președinției, la protestul organizat de Partidul Șor. Oamenii sunt nemulțumiți față de scumpiri, de pensile mici, dar și de crizele care nu mai contenesc și față de guvernare.

Vocea Basarabiei a întrebat chișinăuenii cum ar trebui să fie dialogul dintre putere și opoziție și dacă ar fi posibil un dialog între ambele părți?

Iată câteva dintre răspunsuri:

– Posibil când ne vom civiliza poate. Mai bine să lea dea voie să lucreze, dar să nu le pună bețe-n roate în toată ziua. Asta-i prostie mare. În toate guvernele așa a fost. Să-i dăm jos… Ce rămâne la urmă?

– Evident că [dialogul] trebuie să fie unul amiabil, profesionist, cred că asta cel mai mult contează. [Trebuie] să se comporte profesionist chiar dacă sunt în opoziție. Cât a fost ei la guvernare, nu a cerut nimeni să cadă guvernul. Evident că trebuie să ajungă la un numitor comun. Ei lucrează pentru popor sau pentru ei înșiși… sau pentru buzunarele lor?

– Mai întâi trebuie să avem opoziție. Noi nu avem opoziție. Asta nu-i opoziție, asta sunt niște hoți. E părerea mea. Guvernarea de acum ce spune? Ea zice că trebuie să avem răbdare. Chestia asta nu depinde de guvernarea noastră deocamdată, depinde de situația în țară și de război și de toate celelalte…

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.