VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA pentru Proiectul „Fotbal în școli”

Federația Moldovenească de Fotbal a primit premiul de aur UEFA pentru Proiectul „Fotbal în școli”. Ceremonia de decernare a avut loc la Madrid, în timpul Conferinței UEFA Grassroots.

Proiectul ”Fotbal în școli” reprezintă pilonul principal al Strategiei Asociației de Fotbal din Moldova (FMF), de care beneficiază până acum peste 16.000 de elevi și peste 500 de profesori. Scopul proiectului este popularizarea fotbalului printre copii.

FMF preconizează să implice în proiect circa 45.000 de copii până în anul 2024.

Oferind cursuri de instruire în fotbal, renovând terenurile și infrastructura din jur, creând colaborarea dintre instituțiile de învățământ și cluburile de fotbal, FMF creează oportunități pentru copii de a crește într-un mediu fericit și sănătos, precum și de a fi mai implicați la școală.

„Prin sport și prin fotbal în special putem realiza multe. Fotbalul ne ajută să oferim un stil de viață sănătos în țara noastră și are un mare impact asupra dezvoltării copiilor, a calităților lor în viața socială și psihologică. Dorim să oferim tuturor oportunitatea de a juca fotbal, nu numai în orașele mari ale țării noastre mici. Suntem foarte mândri să fim câștigătorii Premiilor UEFA Grassroots și să fim un exemplu pentru alte asociații naționale de fotbal. Mă bucură faptul că proiectul “Fotbal în Școli” reprezintă un interes sporit pentru Federațiile de Fotbal precum Portugalia, Italia, Cipru”, a declarat Diana Bulgaru, manager Grassroots FMF.

Premiile recunosc munca remarcabilă sub nivelurile de elită ale jocului, punând în lumină proiectele, cluburile și asociațiile naționale care ridică standardele fotbalului de bază și oferă o contribuție importantă comunităților din jurul lor.

Potrivit FMF, în ciuda provocărilor continue din cauza pandemiei de COVID-19, a fost un alt an stelar pentru nominalizări, cu 90 de candidați pentru premiul de aur, argint și bronz în fiecare dintre cele cinci categorii.

Premiile UEFA Grassroots au loc din 2010, iar până acum FMF are 111 câștigători de la 40 de asociații naționale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.