VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Nu cred că Krasnoselski a fost la Moscova și de acolo li s-a interzis, așa cum vorbește lumea. Cred că el personal, Tiraspolul special așa face…

Începând de astăzi, Centrala de la Cuciurgan a redus de la 70 la 27% FURNIZAREA de energie electrică către malul drept al Nistrului. Situația creată se datorează lipsei gazelor naturale, susține liderul de la Tiraspol. Vocea Basarabiei a întrebat locuitorii capitalei ce cred despre reducerea volumului de energie electrică de către Transnitria și ce s-ar întâmpla dacă va fi sistată complet livrarea energiei electrice pentru malul drept al Nistrului.

– Am trăit și vremuri mai grele și toate le-am suportat. Vom suporta și de această dată. Dacă nu va fi lumină, vom aprinde lumânarea, o să ne încălzim cu două, trei [plapume]… O să ne încălzim. Nu-i nimic strașnic. Important e să nu vină hoții, criminalii și bandiții. Pentru agenții economici poate fi rău, dar pentru noi, populația – nu. Mai ales acei de la țară, noi am trăit aceste vremuri și nu ne temem. Personal, nu mă tem.

– Cred că-i o faptă politică, e legat politic. Nu există probleme care nu pot fi rezolvate. Dacă va fi voință, se va rezolva. Sunt de la țară și oamenii de la țară, întotdeauna au găsit soluții. Așa că orășenii o să iasă și ei [din iarnă] cu ajutorul Guvernului.

– Cât ei s-au folosit de gazul nostru plătit de cetățenii Moldovei, reiese că ei nu-s corecți.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.