VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/Două site-uri din Republica Moldova blocate de SIS

Două site-uri din Republica Moldova care „promovează informații ce incită la ură și război” au fost blocate astăzi, 24 octombrie în baza unui ordin semnat de directorul Serviciului de Informați și Securitate (SIS), Alexandru Musteață.

„Se aprobă lista surselor cu conținut on-line care promovează știri false în domeniul ce afectează securitatea națională, informații ce incită la război, în condițiile stării de urgență aprobate prin Hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022: moldnod.ru și rusnod.ru”, se menționează în Ordin.

Totodată, SIS a reiterat apelul public către sursele de informare în masă în vederea prevenirii diseminării și eliminării imediate a articolelor/informațiilor false și a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență, precum și îndeamnă societatea să se informeze din surse oficiale și veridice.

Menționăm că portalurile respective aparțin Asociației politică de extremă dreaptă din Rusia „Mișcarea de Eliberare Națională”. Anterior, reprezentanții acestei structuri au organizat la Comrat o campanie pentru „recunoașterea ilegalității destrămării URSS” și pentru „restabilirea granițelor URSS în conformitate cu rezultatele celui de-Al Doilea Război Mondial”. 

Citește și: O mișcare politică din UTA Găgăuzia colectează semnături pentru „restabilirea granițelor URSS”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.