VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ VOX: Neutralitatea de la bun început a fost pentru cei care ucid oamenii și le iau pământurile. Cine ucide oamenii? Rușii…Putin vrea neutralitate. De ce?  Ca să stăm unde vrea el.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mărturisit că poartă discuții despre capacitatea țării de a se apăra, iar dacă ajunge la concluzia că este nevoie de ajutor va lua în considerare să schimbe constituțional neutralitatea. Subiectul eventualei aderări a Republicii Moldova la NATO continuă să stârnească controverse printre moldoveni. În timp ce unii oameni pe care i-am intervievat salută ideea și spun că, în contextul războiului din țara vecină, Alianța Nord-Atlantică ne va ajuta să ne apărăm, alții sunt de părere că astfel riscăm să provocăm Federația Rusă.

  • Neutralitatea de la bun început a fost pentru cei care ucid oamenii și iau pământurile lor. Cine ucide oamenii? Rușii… Putin vrea neutralitate. De ce?  Ca să poată mai ușor să ședem unde vrea el. Sunt oameni care-s aduși de la Moscova. Câți securiști sunt aici la Chișinău… Ei tot timpul ne-au făcut rău și acum tot fac rău.
  • Numai în componența NATO văd R. Moldova. Altă ieșire nu avem, dacă vrem să mai existăm ca stat și ca națiune. Armata ar fi dotată, baze militare nu avem unde să le amplasăm, dar armata ar fi dotată și dacă am fi atacați de orice agresor sau calamități naturale, blocul NATO ar interveni cu toată forța și potențialul său economic, militar și care este.
  • Nu ne trebuiește NATO. Nu suntem aranjați noi cumsecade, ca să primim mai multă armată în țară. Așa-mi pare mie.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.