VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: : “După 24 de ani de când sunt în străinătate, nu văd când pot reveni înapoi”

Vocea Basarabiei a întrebat cetățenii întâlniți ocazional pe străzile Chișinăului dacă le este dragă R. Moldova, dacă s-au gândit vreodată să părăsească țara și ce i-ar convinge să rămână aici.

– Cândva în tinerețe mi-am dorit [să plec], dar atunci nu aveam posibilități. Acum ne dorim, dar este prea târziu. Am rămas acasă, pentru că aici ne sunt rădăcinile, ne-am obișnuit să locuim aici. Este patria noastră… De ce să nu ne fie dragă? Patria este ca o mamă. Oare poate fi abandonată mama?

– După 24 de ani de când sunt în străinătate, nu mai văd situația atunci când pot spune că voi reveni înapoi.

– Ce facem cu țara dacă ne ducem toți de aici?

– Acasă… e un sentiment deosebit, o căldură în suflet, o bunătate, ceva plăcut.

– Da cum [poți pleca]? Dacă-i țara noastră. Trebuie să ne mândrim cu dânsa. Plaiurile noastre sunt frumoase. Nu putem noi să ignorăm Moldova noastră. Așa cum este, dar o iubim.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.