VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Din păcate turismul nu este dezvoltat, fiecare părticică ar putea fi luată drept o destinație

Turismul rural în Moldova se dezvoltă cu o viteză fulgerătoare, şi în fiecare an apar noi şi noi agropensiuni, gata pentru a primi oaspeţi. Totuși, mulți moldoveni nu cunosc ori nu au fost niciodată să viziteze alte atracții turistice decât Cetatea Sorocii, sau Orheiul Vechi.

Vocea Basarabiei a întrebat moldoveni din mai multe localități ce destinații turistice au vizitat în Republica Moldova și dacă turismul rural are vreo perspectivă în viitor?

Iată câteva dintre răspunsuri:

— În Republica Moldova eu știu cel puțin Orheiul cu Orhei Land. Cred că și orașul Chișinău în multe privințe, parcurile de exemplu, îl putem considera un obiectiv turistic. Și presupun câteva locuri din Gagauzia.

— Din păcate Moldova nu are atât de multe destinații turistice, dar, pe de altă parte, fiecare localitate ar putea fi luată drept o destinație turistică dacă știi să o descoperi și să-i vezi frumusețea ei autentică.

— În Republica Molodva, dacă sincer, nu sunt chiar așa multe, dar am fost la Orheiul Vechi.

— Lunca Prutului, mănăstirile sunt foarte frumoase. Mănăstirea Țipova, mănăstirea Saharna, locuri pline de istorie. Cetatea Sorocii, de asemenea.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.