VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grosu, după ce trei rachete de croazieră au survolat spațiul aerian al R. Moldova: Este extrem de grav

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu o reacție după ce astăzi, trei rachete de croazieră lansate de pe nave militare ruse au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Grosu menționează că incidentul reprezintă o încălcare fără precedent a securității aeriene și convențiilor internaționale.

Condamn cu fermitate atacul inuman al Federație Ruse asupra Ucrainei din această dimineață. Peste 80 de rachete de croazieră au fost lansate asupra unor obiective civile și de infrastructură energetică. Este extrem de grav că 3 dintre acestea au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, ceea ce reprezintă o încălcare fără precedent a securității aeriene și convențiilor internaționale. Atacurile asupra Ucrainei trebuie să înceteze imediat. Suntem alături de Ucraina și oamenii săi”, a scris Grosu.

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, convocat la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a transmis o notă informativă unde a anunțat că șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

„Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare. Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă.

Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, se arată în nota emisă de MAEIE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.