VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ VOX: De ce politicienii ruși se arată atât de interesați de o aprofundare a relațiilor Moldovei cu NATO?

Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți pe străzile din Chișinău de ce sunt atât de preocupați politicienii Kremlinului de o aprofundare a relațiilor între Moldova și NATO?
 
—   Toată viața am trăit cu rușii. Ei ne-au spălat, ne-au îmbrăcat, ne-au hrănit, nu NATO, dar NATO aduc numai tancuri aici.
—   Probabil asta e și scopul lor să fie cât mai departe de NATO. Odată ce luptă și cu Ucraina ca să nu se apropie NATO de ei. Evident…
—   Ei întotdeauna vin cu șantaj de al lor ca să ne mai pună pe gânduri, să ne facă probleme mereu. Interesul lor a fost întotdeauna ca să cucerească noi teritorii, să pună stăpânire pe niște chestii care îi avantajează. Nouă ne-ar fi bine să intrăm în NATO, foarte bine, am fi protejați, securitatea noastră ar fi protejată de diferite șantaje. 
—   Asta e o ambiție foarte urâtă în politica Rusiei. De veacuri întregi aici a fost poarta Europei, la Dunăre spre Balcani, portița aceasta îi preocupă pe dânșii să îndeplinească ambițiile țarului ca să ajungă la Balcani, la Dunăre. 
—   Se tem de NATO. Asta e o provocare, Moldova nu poate fi distrusă. Ei mint și Lavrov, și Putin. Sunt niște mincinoși. Pe frații lor îi ucid. Ei și de la Ucraina o să piardă acum, o să piardă garantat.
 
 

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.