VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

/VIDEO/ Vox: Cum ar trebui să se facă curățenie în sistemul de justiție?

Schimbarea începe de la lucruri mărunte. De această părere sunt locuitorii capitalei, referindu-se la sistemul de justiție din Republica Moldova. Oamenii spun că schimbările trebuie să înceapă de la individ, de la fenomenul de dare și luare de mită, terminând cu procesul legislativ și la calitatea legilor.

Vocea Basarabiei a întrebat cetățenii cum ar trebui să fie reformat sistemul de justiție în Moldova.

Iată câteva dintre răspunsuri:

  • De dat afară toți hoții și tâlharii și bandiții, începând de la socialiști. De luptat cu corupția, cu socialiștii și comuniștii.
  • Trebuie de schimbat tot, radical. De început de la cei mai mari. Cum se spune: peștele se strică de la cap. Cred că trebuie de schimbat puterea și doar atunci vor fi schimbări.  Și corupție nu trebuie să fie.
  • În primul rând să fie curățat din interior, din țară, iar cineva din exterior să vină cu un sfat. Unirea, NATO și suntem și securizați, iar fiind în Europa, mai puțini o să-și bage bani în buzunare.

Autor

  • Nicoleta Negrescu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, dar și economică, voxuri pentru TV. La fel este una dintre prezentatoarele Jurnalului Serii la radio. A fost realizatoarea și prezentatoarea emisiunii „Creștem mari și sănătoși”, Alo Capitala, dar și jurnalistă la postul TV8. A lansat propria carte cu titlul „Prin nori de lapte și venin” . Premianta proiectului finanțat de MECC, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru tipărirea a 300 de exemplare de cărți. Premiantă pentru debut în literatură a anului 2020 la categoria NON Fiction.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.