VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

/VIDEO/ Vox: Cum ar trebui să fie remediată problema gazelor între Chișinău și Tiraspol?

Vocea Basarabiei a întrebat locuitorii capitalei cum cred ei că ar trebui să fie remediată problema gazelor între Chișinău și Tiraspol?

Iată câteva dintre răspunsuri:

  • Eu cred că Tiraspolul ar trebui să se conformeze cerințelor Chișinăului, fiind că contractul de gaze făcut cu Rusia este făcut de Moldova Gaz și doar ei au dreptul legitim să încheie acest contract. Tiraspolul ar trebui să se conformeze. În general Tiraspolul este o făcătură creativă a Rusiei și acum cu războiul, ei ar trebui să fie mai atenți, căci ei rămân fără surse de existență.
  • Ar trebui să ajungă la un numitor comun, dar să nu se facă cedări Tiraspolului...
  • Este o întrebare dificilă pentru mine, pentru că nu am informație de acolo de foarte mulți ani, decât doar din presa noastră... Ar trebui să se ajungă la un numitor comun, dar ei nu vor, Rusia apasă deasupra lor și ei nu vor. Ar trebui să fie un dialog diplomatic, dar nu cred că e posibil. Ei atâția ani ne-au distrus moral, ei au trăit pe spatele nostru.
  • După părerea mea ei nu vor ajunge la consens pentru că acolo trăiesc ruși. Rusul cu moldoveanul nu pot să se împace niciodată pentru că rusul e ocupant de când e lumea, a fost și este.

Autor

  • Olga Soroceanu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, economică, culturală, voxuri și interviuri TV. Este una dintre prezentatoarele Jurnalului Dimineții la radio. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova. Anterior, a lucrat în calitate de reporter la Radio Europa Liberă, fiind bursieră regională la biroul din Chișinău al RFE/RL.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.