VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Vox: Așteptările de la școală. Fără educație, copilul nu știe cum să meargă mai departe în viață

Vox realizat de Romeo Cemîrtan

Vocea Basarabiei a întrebat oamenii întâlniți ocazional pe străzile Chișinăului ce așteptări au de la școală. Majoritatea răspunsurilor au accentuat cât este de importantă școala, educația și cât de necesar este ca toți să poată avea acces la cunoștințe. La fel, o parte din respondenți s-au arătatat optimiști că revenirea la învățământul fizic va aduce mai multe beneficii decât cel online.

— Omul dacă are cunoștințe poate să evolueze, să își realizeze toate visele pe care le are, să devină un om adevărat. Părinții ar trebui să investească în copii, în primul rând.

— Din punctul meu de vedere vă spun că nu este bine și copiii nu sunt pregătiți pentru viață așa cum trebuie. Ei au nevoie de lecții tête-à-tête cu profesorul.

— Important este să nu fie online, copiii să frecventeze școala zi cu zi.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.