VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Vladimir Putin salută planul Chinei pentru ”criza acută” din Ucraina: Primele imagini de la întrevederea celor doi șefi de stat

Președintele chinez Xi Jinping a ajuns luni la Moscova. Acesta a fost primit la Kremlin de omologul său rus. Putin i-a spus lui Xi că salută propunerea Beijingului de a pune capăt „crizei acute” din Ucraina și că a privit planul propus de China „cu respect”.

„Știți că suntem întotdeauna pregătiți pentru negocieri și vom discuta toate aceste lucruri, inclusiv sugestiile dvs”, i-a spus Putin.

El a mai spus că Rusia a fost „puțin invidioasă” pe dezvoltarea rapidă a Chinei din ultimele decenii.

Președintele Xi Jinping i-a transmis lui Putin că este „sigur” că poporul rus îl va sprijini pe Putin la alegerile prezidențiale de anul viitor.

„Știu că anul viitor vor avea loc alte alegeri prezidențiale în țara dumneavoastră. Datorită conducerii dumneavoastră puternice, Rusia a făcut progrese semnificative în atingerea prosperității țării în ultimii ani. Sunt sigur că poporul rus vă va sprijini ferm în eforturile dumneavoastră”, a declarat președintele Chinei, potrivit digi24.ro.

Reuters notează că Xi l-a numit pe Putin „prietenul meu drag” și că liderul rus a folosit același termen pentru oaspetele său.

În presă au apărut primele imagini de la întrevederea dintre președintele Chinei Xi Jinping și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Președintele chinez Xi Jinping a aterizat pe aeroportul Vnukovo din Federația Rusă.

Potrivit Ria Novosti, avionul cu delegația liderului chinez a fost primul care a sosit la Moscova. În Federația Rusă, Xi Jinping acesta a fost întâmpinat cu panouri în chineză cu text de salut.

Președintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia într-o vizită de două zile. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, întâlnirea dintre Xi și Vladimir Putin va începe la ora 15:00, ora Moscovei, la Marele Palat al Kremlinului.

Beijingul se așteaptă ca vizita să întărească încrederea reciprocă între cele două țări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, acest lucru va da un nou impuls dezvoltării relațiilor bilaterale.

Liderii vor discuta probleme de dezvoltare în continuare a parteneriatului și interacțiunii dintre Rusia și China. Se precizează că vor fi semnate documente bilaterale importante.

Înaintea vizitei sale de stat în Rusia, liderul chinez a lăudat legăturile tot mai consolidate ale Beijingului cu Moscova, încercând totodată să prezinte China drept „purtător de pace în războiul din Ucraina”. Unele surse media scriu că Putin speră să obțină arme din China după întâlnirea cu Xi Jinping.

Xi va fi primul lider mondial care îi va strânge mâna lui Putin de când Curtea Penală Internațională a emis vineri un mandat de arestare pe numele liderul rus din cauza deportării copiilor ucraineni în Rusia de la începutul războiului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.