VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Un sportiv cu dizabilități și campion mondial, are nevoie de ajutor pentru a-și procura o proteză

Un tânăr de 27 de ani, în ciuda dizabilității pe care o are de la naștere, a reușit să înfrunte stereotipurile și să devină un bun sportiv, ajungând campion mondial. Însă acum, sportivul are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a-și procura o proteză care costă peste 200 000 de lei.

Valeriu Buruian a visat de mic să devină sportiv de performanță, iar dizabiltatea nu a fost o piedică. Sportivul a participat la zeci de campionate mondiale și naționale, de unde a revenit cu diverse premii. Acesta are zeci de medalii și un singur scop – să arate lumii că oamenii cu nevoi speciale pot fi eroi și că în sport nu există limite.

Mai nou, de ceva vreme, acesta este și antrenor sportiv pentru persoane cu dizabilități. Se poate mândri cu multe succese, dar cel mai mare trofeu, spune el, este – puterea spirituală pe care o are. Parcă și-a îndeplinit toate scopurile propuse, însă mai are unul mult prea important pentru el, fapt pentru care muncește zilnic, să adune bani pentru o proteză.

Cei care vor să ajute îl pot apela pe Valeriu Buruian la numărul te telefon 067404450.

Autor

  • Nicoleta Negrescu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, dar și economică, voxuri pentru TV. La fel este una dintre prezentatoarele Jurnalului Serii la radio. A fost realizatoarea și prezentatoarea emisiunii „Creștem mari și sănătoși”, Alo Capitala, dar și jurnalistă la postul TV8. A lansat propria carte cu titlul „Prin nori de lapte și venin” . Premianta proiectului finanțat de MECC, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru tipărirea a 300 de exemplare de cărți. Premiantă pentru debut în literatură a anului 2020 la categoria NON Fiction.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.