VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Un cetățean străin, condamnat la închisoare, după ce a încercat să iasă din Moldova cu 250.000 de țigări

Un cetățean străin a fost condamnat la un an de închisoare, după ce în luna februarie a încercat să scoată din Moldova peste 250.000 țigări. Marfa urma să ajungă pe piața neagră din România.

Cazul a avut loc la Leușeni, atunci când învinuitul cu vârsta de 42 de ani transporta țigările în podeaua dublă din remorca reutilată, care însă au fost depistate la scanarea cu razele de X de funcționarii vamali.

Potrivit declarațiilor acestuia, oferta de cumpărare a țigărilor a primit-o din România, iar odată cu transportarea napolitanelor din Ucraina, în Moldova a încărcat în camion și cele peste 250.000 țigări, în ascunzișul pregătit.

Ulterior reținerii acestuia și investigațiilor efectuate, învinuitul și-a recunoscut vinovăția și, deci, a fost condamnat la o pedeapsă mai blândă.

Totuși, procurorul PCCOCS va contesta sentința pentru aplicarea prevederii Codului penal care stabilește confiscarea mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii sau contravaloarea lui – în acest caz, contravaloarea camionul de peste 400.000 lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.