VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Procurorul general interimar participă la cea de-a 14-a conferință a Rețelei Procurorilor Generali din Uniunea Europeană

În perioada 4-5 mai 2023, Procurorul General interimar, domnul Ion Munteanu, însoțit de Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, doamna Veronica Dragalin, participă la cea de a 14-a conferință a Rețelei Procurorilor Generali sau instituții echivalente cu instanțele judecătorești supreme din statele membre ale Uniunii Europene (NADAL), care se desfășoară în Malta.

La eveniment sunt prezenți Procurorii Generali ai tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv doamna Victoria Buttigieg,  Procurorul General al Maltei, care în acest an este și președintele Rețelei NADAL, domnul Francois Molins, Procurorul General al Franței,.

Printre invitați se regăsesc doamna Laura Codruţa Kövesi, Procurorul șef al Parchetului European (EPPO), domnul Stefan Blätter, Procurorul General al Elveției, și alți oficiali de rang înalt.

Subiectele agendei vizează: datele personale și lupta cu infracțiunile economice, investigarea infracțiunilor legate de mediu, fiind abordate și discuții asupra viitorului Rețelei NADAL, și anume modificarea Statutului NADAL și completarea acestuia cu prevederi legate de participarea observatorilor, oficializarea structurii administrative și contribuțiile financiare pentru susținerea Rețelei.

Rețeaua NADAL a fost creată în anul 2008 și poartă numele  fostului procuror general francez și membru fondator al rețelei, Jean-Louis Nadal. Acesta  a lansat ideea de a crea o rețea de reprezentanți ai celor mai înalți procurori din statele membre ale Uniunii Europene în cadrul unei conferințe a președinților Curților Supreme și a Procurorilor Generali ai statelor membre ale Uniunii Europene și a  găzduit la 6 februarie 2009 la Paris conferința de fondare a rețelei

Printre obiectivele Rețelei NADAL, se remarcăîncurajarea schimbului de idei și experiențe cu privire la toate aspectele legate de rolul, organizarea și funcționarea Procuraturilor sau a instituțiilor echivalente cu instanțele judecătorești supreme ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Republica Moldova – a obținut statut de observator în Rețeaua NADAL în 2018.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.