VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Un bărbat din Bălți, reținut după ce a pus în circulație dolari americani falși

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Bălți a fost reținut ieri, de oamenii legii, după ce a pus în circulație dolari americani falși. Reținerea a avut loc după ce acesta a fost oprit din călătoria sa dinspre Bălți spre Chișinău, unde urma să efectueze cumpărături cu banii falsificați.

Urmare a perchezițiilor, oamenii legii au ridicat de la bănuit 117.000 de dolari falși.

Potrivit PCCOCS, banii falși ar fi fost aduși de bănuit în Moldova din Turcia, în decembrie 2022.

Aceștia ar fi fost preluați de către bănuit de la liderul grupului infracțional care i-a încredințat în statul străin, în scopul punerii lor în circulație.

În noiembrie anul trecut, liderul fusese reținut de autoritățile din Bulgaria, la frontiera turcă, când încercase să introducă în acel stat 70.000 de dolari falși, camuflați în podeaua vehiculului. De asemenea, autoritățile de investigație cunosc despre implicarea altor membri ai grupului infracțional, care urmează să fie identificați și cercetați penal.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.