VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Transferau punctele de penalizare și amenzile altor șoferi: Patru polițiști, investigați penal

Mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică sunt investigați penal pentru falsificarea datelor despre șoferii care au încălcat regulile rutiere.

Mai exact, de la începutul lui 2023, trei funcționare au fost suspendate din funcții pe durata investigațiilor, după ce ar fi introdus în baza de date din calculator alte nume decât cele reale, indicate în procesele verbale, în privința șoferilor care au încălcat regulile de conducere a autovehiculelor. De obicei, acestea indicau fals numele cuiva din apropiații șoferilor contravenienți, care de fapt nici nu-și foloseau permisele de conducere. 

Vineri, în Chișinău, au avut loc patru percheziții și la un al patrulea polițist al Inspectoratului, inclusiv în biroul său din Secția Monitorizare și Documentare a Traficului Rutier a INSP al IGP al MAI. Acesta este investigat pentru faptul că a indicat fals, direct în procesele verbale, numele șoferilor trași pe dreapta, care urmau să fie sancționați. 

Potrivit PCCOCS, toți patru sunt din zona de centru a republicii și au o experiență de muncă de până la 10 ani.

Printre cazurile documentate figurează și șoferi contravenienți cu statut de funcționari publici și administratori de companii, ale căror puncte de penalizare și amenzi au fost „transferate” altor persoane. Prin urmare, aceste falsuri comise de polițiștii investigați au dus la faptul că șoferii periculoși reali continuau să-și conducă mașina, cu riscul ridicat ca să comită noi încălcări de natură să afecteze și viața altor oameni.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.