VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/Spînu, îndemn de a economisi resursele energetice: Să reducem iarna temperatura la 19 grade în case

Ministrul Andrei Spînu a publicat pe o rețea de socializare un spot video care face parte din campania națională pentru consumul responsabil de energie (electrică, termică și combustibil).

În acest sens, ministrul a subliniat că în această iarnă ”trebuie să facem tot posibilul să economisim”. Acesta aîndemnat cetățenii să reducă temperatura la 19 grade iarna.

Prieteni, încă în luna iunie am anunțat despre campania națională pentru consumul responsabil de energie (electrică, termică și combustibil). Acum, devine din ce în ce mai clar că în această iarnă trebuie să facem tot posibilul să economisim.

Acest lucru îl fac toate țările europene, mult mai bogate ca țara noastră (Germania, Ungaria, Italia, Polonia etc.). Sunt lucruri simple care putem să le facem fiecare: să reducem temperatura la 19 grade sau să stingem lumina când ieșim din cameră.

Împreună cu Eugen Boico și COR Creative Industries Association in Moldova am lansat această campanie și va continua și lunile următoare să comunicăm și să ne pregătim, toată țara, de perioada care vine. Vă mulțumesc pentru că sunteți împreună cu noi”, a scris Spînu.

Menționăm prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat anterior că „ne așteaptă o iarnă grea cu multe încercări pentru care Guvernul este pregătit”.

„Lumea de azi este foarte diferită de lumea de la momentul când am preluat guvernarea. Mulți oameni o duc foarte greu la noi în țară, iar noi avem pârghii limitate din simplu motiv că multiplele crize cu care luptăm sunt de natură globală și afectează până și cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, inclusiv țări cu mult mai bogate decât R. Moldova.

Nu suntem rupți de realitate, am efectuate vizite în teritoriu. Știm că prin măsurile pe care le-am dispus nu am putut lua cu totul povara facturilor mai mari sau a prețurilor crescute pentru bunuri de primă necesitate de pe umerii celor mai vulnerabil. Da, ne așteaptă o iarnă grea cu multe încercări pentru care ne pregătim de pe acum”, a spus Gavrilița la începutul lunii august, când a prezentat raportul Guvernului la un an de activitate.

Citește și: Ex-premier: Vom avea o iarnă foarte rece, dacă nu va fi schimbat Guvernul în cel mai scurt timp

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.