VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Situația în țară: Flux sporit de transport pe sensul de intrare în Capitală. 60 de accidente rutiere din cauza ninsorii

Pe drumurile naționale se atestă creșterea fluxului de transport spre capitală. Cele mai mari cantități de zăpadă au căzut în Chișinău și Bălți. Se circulă cu dificultate pe anumite drumuri din raioanele Leova, Orhei, Sîngerei, Rezina, Hîncești, Nisporeni și Ungheni, informează reprezentanții Guvernului.

Poliția activează în regim de alertă, reieșind din condițiile meteorologice nefavorabile provocate de ninsori și lapoviță pe întreg teritoriul R. Moldova. Până la ora 16:40, au fost înregistrate 60 de accidente rutiere din cauza condițiilor meteorologice. Pe parcursul zilei, la Poliție au fost înregistrate 53 apeluri 112 privind situații de risc.

Trasee drumuri blocate nu sunt, deși se circulă dificil în special pentru camioane, în unele cazuri fiind limitată deplasarea acestora pentru perioade determinate de timp.

În prezent, peste 1400 de polițiști sunt implicați la menținerea securității circulației rutiere pe teritoriul țării și sunt gata să intervină în ajutorul participanților la trafic. Pe parcursul zilei, polițiștii din toată țara au intervenit în 349 de cazuri create de condițiile meteo.

Date statistice:

  • Numărul accidente rutiere din cauza condițiilor climaterice – 60
  • Numărul de persoane traumate – 1
  • Numărul de intervenții a echipajelor de politie pe traseele naționale și locale – 144
  • Numărul unităților de transport deblocate – 180, inclusiv 2 ambulanțe și 5 microbuze de rută
  • Numărul de intervenții a echipajelor în localități – 205

Programul de muncă în zilele următoare

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, șefii de instituții vor face ordine interne și vor informa angajații despre necesitatea de a se prezenta la birou sau aplicarea regimului la distanță.

Autoritățile recomandă cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale despre starea drumurilor, condițiile de trafic și regimul de lucru al tuturor instituțiilor. În orice situație de urgență să apeleze la 112.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.