VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Sfatul medicului/ Insuficiența cardiacă

Insuficiența cardiacă nu înseamnă că inima a încetat să funcționeze, ci mai degrabă înseamnă că puterea de pompare a inimii este mai slabă decât în mod normal.

Odată ce se instalează boala, sângele străbate inima și corpul la o viteză mai redusă, iar presiunea sângelui în inimă crește. Drept rezultat, inima nu poate pompa o cantitate suficientă de oxigen și substanțe nutritive pentru a întruni nevoile organismului.

Insuficiența cardiacă, apare atunci când mușchiul inimii nu pompează sângele la fel de bine pe cât ar trebui. Uneori, inima se dilată și devine slăbită. Alteori, poate fi rigidă și mușchiul devine îngroșat. În timp, inima nu mai poate ține pasul cu volumul de muncă. Atunci când se întâmplă acest lucru, nu există o cantitate suficientă de sânge bogat în oxigen care să ajungă la creier și la mușchi, iar lichidele încep să se acumuleze în plămâni și în alte țesuturi. Lipsa de oxigen în sânge provoacă principalele simptome ale insuficienței cardiace.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.