VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Sfatul medicului/ Hepatita A

Hepatita A este o afecțiune virală care declanșează inflamarea ficatului. Boala este contagioasă, iar virusul se poate transmite cu două săptămâni înainte ca simptomele să apară și o săptămână după ce simptomele au apărut deja.  

Hepatita A este o afecțiune cauzată de virusul hepatic A care, la fel că toate virusurile hepatice, cauzează inflamație la nivelul ficatului și afectează funcționarea acestuia.

Hepatita virală A apare în urmă contractării virusului hepatic A.

De cele mai multe ori, hepatita se transmite prin alimentele sau apă contaminată, dar și prin contactul direct cu o persoană contaminată. Persoană infectată cu hepatita A elimină virusul hepatic prin fecale. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.