VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Sfatul medicului/ „CONJUCTIVITELE ȘI OTITELE, frecvente la copii”

Otitele apar în copilărie mai ales pe fondul unor infecții ale căilor respiratorii superioare sau că urmare a unor traumatisme locale. Frecvente sunt și conjunctivitele, care sunt produse, de cele mai multe ori, de infecții bacteriene sau virale.

Dacă nu sunt tratate corect și la timp, otitele se pot complica, având implicații pentru tot restul vieții. Infecțiiile urechii sunt de obicei asociate cu simptome ale tractului respirator superior, cum ar fi nasul înfundat și tuse. Alte simptome pot include febră, neliniște, iritabilitate. Virusurile sau bacteriile provoacă infecții ale urechii medii. Trompa lui Eustachio conectează urechea medie cu partea din spate a gâtului. Infecția se deplasează din spatele gâtului atunci când trompa lui Eustachio este umflată de o răceală, provocând infecții în urechea medie.

Mulți copiii cu o infecție a urechii simt durere. Otita poate să apară chiar și atunci când nu există nicio infecție și poate fi rezultatul modificărilor de presiune cauzate de acumularea de mucus, de exemplu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.