VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Sfatul medicului/ Ce este anemia și ce prevalență are

Anemia apare atunci când nu există suficiente globule roșii sănătoase pentru a transporta oxigenul către organele din corp. Ca urmare, persoana afectată se confruntă cu simptome de frig și oboseală sau slăbiciune.

Fără globule roșii sănătoase care să își facă treaba, corpul nu primește energia de care are nevoie pentru a funcționa. În timp ce unele tipuri de anemie sunt pe termen scurt, altele pot dura toată viața.

Lăsată netratată, anemia poate pune viața în pericol.

Anemia este o boală extrem de frecventă care afectează până la o treime din populația globală, prevalența crescând odată cu vârsta și fiind mai frecventă la femeile de vârstă reproductivă, femeile însărcinate și persoanele în vârstă.

Prevalența anemiei este de peste 20% la persoanele cu vârste mai mari de 85 de ani. La vârstnici, aproximativ o treime dintre aceștia au o deficiență nutrițională drept cauză a anemiei, cum ar fi carența de fier, acid folic și vitamina B12. La o altă treime dintre pacienți, există dovezi de insuficiență renală sau inflamație cronică. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.