VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Sandu, Recean și Grosu, mesaj la 2 ani de război: Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății

Liderii Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au adresat un mesaj comun cu prilejul celei de-a 2-a aniversări a invaziei brutale a Rusiei împotriva Ucrainei. Președinta, speaker-ul și prim-ministrul țării au evocat curajul ucrainenilor în lupta pentru libertate și au exprimat solidaritatea noastră cu poporul ucrainean prieten.

„Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență. Sunt doi ani de când Ucraina stă dreaptă și demnă și prin eroismul ucrainenilor – militari și civili – apără libertatea întregului continent european și pacea în țara noastră. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar.

În acești doi ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății. Moldova și-a arătat sieși și lumii întregi că alege viața și că va sări mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în țara noastră să fie pace”, a spus șefa statului.

Prim ministrul Dorin Recean a declarat că autoritățile vor continua să facă totul pentru a menține pacea în țară.

„2 ani de război în Ucraina ne-au adus greutăți de neimaginat înainte. Dar ne-au arătat și că puterea adevărată stă în omenie, în solidaritate și curaj. Republica Moldova a primit și găzduit sute de mii de refugiați de la începutul războiului Rusiei în Ucraina. De 2 ani, în ciuda tuturor provocărilor, în Moldova e pace. Oamenii din satele și orașele noastre sunt în siguranță, trenurile circulă, avioanele zboară, iar Guvernul construiește drumuri, modernizează spitale, grădinițe, școli, susținem deschiderea afacerilor acasă. Vom continua să fim de partea binelui. Vom continua să construim Moldova Europeană, să o facem mai puternică și mai rezistentă. Vom continua să facem totul pentru pace”, a spus premierul Dorin Recean.

La rândul său, Igor Grosu a menționat că Ucraina luptă de 2 ani pentru demnitate, neam și pentru viață.

„De 2 ani lumea liberă acționează ca o singură voce – vocea binelui. Și asta vom continua să facem până când binele va învinge și pacea va fi restaurată. Слава Україні!” ”, a spus Igor Grosu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.