VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ S-ar fi dat drept „maior” pentru a șantaja un tânăr din Călărași. Doi suspecți, reținuți

Doi bărbați au fost reținuți de oamenii legii pentru șantajarea unui chișinăuian de 20 de ani. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), unul dintre bănuiți, de 43 de ani a fost ajutat de victimă la diverse lucrări în gospodărie în schimbul unui automobil. După finalizarea lucrărilor convenite, suspectul, originar din Chișinău, a pretins că tânărul i-ar mai datora și suma de 10.000 de lei. 

Potrivit Poliției, victima a ignorat amenințările cu răfuiala fizică a suspectului, iar în schema de șantaj și-a făcut apariția „maiorul” cu vârsta de 30 de ani.

Acesta și-a atribuit fals titlul la sugestia primului bănuit și i-a declarat tânărului, într-un local din Chișinău, că-i pornește dosar penal pentru răpirea automobilului pentru care lucrase la primul bănuit. Pentru ca tânărul să evite pedeapsa penală, „ofițerul” l-a determinat pe tânăr să semneze o recipisă, cu impunerea termenului de prezentare a sumei până la sfârșitul lui 2023.

Astfel, tânărul a depus o plângere la autorități, iar oamenii legii au descins cu percheziții. În rezultatul acțiunilor oamenilor legii, la domiciliile acestora a fost ridicată inclusiv o armă de auto-apărare cu bile de cauciuc și cartușe (cu permis expirat de 2 ani), telefoane mobile, purtători de informații, dar și peste 100 litri de lichid asemănător alcoolului etilic ce urmează să fie supus expertizei.  

Potrivit IGP, ambii suspecți au fost escortați pentru audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.