VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Rușii desfășoară atacuri aeriene masive asupra Kievului și a marilor orașe ucrainene

Rușii desfășoară luni dimineața atacuri cu rachete asupra Kievului și a marilor orașe ucrainene. Presa ucraineană raportează un nou atac masiv cu rachete asupra țintelor de infrastructură civilă din Kiev, Harkov, Liov, Zaporijie și alte orașe mari, posibil ca represalii după atacul de sâmbătă asupra navelor militare din portul Sevastopol (Crimeea).

Update: Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineața a avut loc un atac rusesc cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 Km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

Știrea inițială.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată că antiaeriana este activă și încearcă interceptarea rachetelor de croazieră și a dronelor rusești.

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei declară că au doborât în această dimineață 44 de rachete de croazieră rusești.

„Teroriştii ruşi au lansat, încă o dată, un atac masiv împotriva instalaţiilor sistemului energetic în mai multe regiuni”, a transmis un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko. „Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, în timp ce altele şi-au atins ţinta”, a adăugat oficialul.

„O altă serie de rachete ruseşti loveşte infrastructura critică a Ucrainei. În loc să lupte pe câmpul de luptă, Rusia luptă împotriva civililor”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba. „Nu justificaţi aceste atacuri numindu-le „răspuns”. Rusia face asta pentru că încă mai are rachete şi voinţa să omoare ucraineni”, a adăugat el.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.