VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Rusia a reluat atacurile cu rachete asupra orașelor ucrainene. Explozii la Kiev, Zaporojie, Nicolaev, Odesa și Lvov

Rusia a reluat marți, 11 octombrie, atacurile cu rachete asupra orașelor ucrainene. Explozii au fost raportate la Kiev, Zaporojie, Nicolaev, Odesa și Lvov, scrie Sky News.

Alertele aeriene au fost activate în toate regiunile Ucrainei în această dimineață, într-o situație similară celei de luni, când zeci de rachete rusești au lovit marile orașe ucrainene, ucigând 19 persoane, rănind peste o sută și provocând pagube importante infrastructurii critice.

La Lvov, mare parte din oraș nu are momentan curent electric, conform primarului. În capitala Kiev, guvernatorul regional Oleksi Kuleba a precizat că apărarea antiaeriană a doborât cel puțin o rachetă. Într-un mesaj transmis pe Telegram, el i-a îndemnat pe locuitori să rămână în adăposturi.

Potrivit șefului Administrației Militare din regiunea Zaporojie, Anatoli Kurtev, rușii au lansat un atac cu 12 rachete S-300, în urma căruia o persoană a fost ucisă. Oficialul mai adaugă că au fost avariate o instituție de învățământ, o instituție medicală și clădiri rezidențiale, precizând că probabil, în orele următoare, va fi actualizat și numărul victimelor, transmite Ukrinform.

Administrația Regională din Nicolaev a transmis că „În jurul orei 7 dimineața, 11 octombrie, din regiunea Mării Caspice operează avioane strategice ale ocupanților – purtătoare de rachete Tu-95 și Tu-160. Rachete X-101/X-555 au fost lansate peste teritoriul Ucrainei. Inamicul continuă să atace Ucraina”. Guvernatorul regional a transmis că apărarea antiaeriană a doborât numeroase rachete în sudul țării. Momentan, informațiile nu au putut fi verificate din alte surse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky urmează să se adreseze marți, în cadrul unei întâlniri virtuale de urgență, Grupului celor Șapte Națiuni (G7). Potrivit informațiilor din presa internațională, președintele ucrainean va solicita sisteme de apărare aeriană mai performante și arme cu rază mai lungă de acțiune. Apelurile sale s-au intensificat după ce atacul rușilor de luni a afectat infrastructura Ucrainei, în vreme ce Rusia a promis răzbunare pentru explozia care a afectat podul strategic către Crimeea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.