VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Recean, discurs în Parlament: Cinstiți deputați BCS, vă îndemn să mergeți mai rar la Moscova și mai des în satele din Moldova!

Premierul Dorin Recean se află în Parlament unde deputații examinează moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului, inițiată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

În cadrul discursului său, Dorin Recean a recunoscut că situația din R. Moldova este dramatică. Totodată, premierul s-a arătat indignat de faptul că în moțiunea de cenzură deputații BCS nu menționează nimic despre agresiunea rusă în Ucraina și lipsa justiției.

Trecem printr-o situație foarte complicată și această situație are un impact negativ asupra populației, însă noi găsim resurse pentru a rezolva problemele. Cinstiți deputați BCS, voi tăceți despre motivele acestei crize și vă prefaceți că războiul nu există. Chiar și în această moțiune de cenzură nu vorbiți despre impactul războiului asupra R. Moldova și lipsa justiției și corupția. Voi nu aveți nicio problemă nici cu războiul și nici cu justiția. Voi nu vă indignați de crimele comise de Rusia în Ucraina, pe șantajul Kremlinului cu gazul asupra cetățenilor noștri, asupra țării voastre. Nu v-ați indignat din cauza bombelor rusești care cad peste case, grădinițe, școli și biserici. Vouă aceste lucruri vă convine, da!?”, a declarat Recean.

Totodată, premierul a menționat că R. Moldova se află în stare de situație excepțională și Guvernul are obligația să ia decizii rapide și hotărâte.

A fost ușor să ne debarasăm de șantajul energetic al Rusiei, de ce nu ați făcut-o voi timp de 30 de ani? Unde ați dus țara prin toate guvernările voastre? V-ați gândit în 30 de ani la alternative energetice? Niciodată de la independență încoace Moldova nu a fost pregătită pentru sezonul rece cu rezerve până în primăvară. Acum în sfârșit avem libertatea să cumpăram gaz de acolo unde este mai ieftin. Guvernul este alături de oameni! Știm că oamenilor le este greu însă noi ne străduim să îmbunătățim condițiile de trai pentru cetățenii noștri”, a mai declarat Dorin Recean.

De asemenea, prim-ministrul a menționat că Guvernul său va continua reformele pentru oameni.

Cinstiți deputați BCS de ce ezitați să spuneți că PAS a dublat pensiile. Știm că e nevoie de mai mult, dar noi am început aceste procese. Misiunea Guvernului este să crească economia și veniturile oamenilor, astfel încât cetățenii să nu aibă nevoie de pâinea socială. Compensații în facturi vor fi oferite în continuare. Este pentru prima dată când Guvernul, în ciuda războiului, a încurajat investițiile și a crescut locurile de muncă. Vă prefaceți că nu există războiul și că asta nu a dus la scumpirea transportului și comerțului. Voi cum ați ajutat producătorii autohtoni să-și extindă afacerile? Noi în Europa avem un comerț liber și avem și susținere pentru agricultorii noștri. Vă îndemn și pe voi să mergeți mai rar la Moscova și mai des în sate, ca să vedeți că sunt oameni care investesc acasă și localnici care fac proiecte în localități. Sunt oameni care se bucură că au canalizare și apă potabilă la robinet. În ciuda greutăților, oamenii nu renunță să muncească. Instituțiile statului pot păstra pacea și asigura securitatea țării. Știm să facem față tuturor riscurilor și avem bine pus la punct un plan de dezvoltare al țării”, a mai menționat Recean.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.