VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Reacția lui Șor, după ce a fost inclus pe lista sancțiunilor SUA: „Reprezintă o mare victorie”

„Sancțiunile SUA împotriva mea reprezintă o mare victorie. Și asta deoarece, demonstrează că Maia Sandu se teme teribil de viitoarele proteste și înțelege că i se apropie sfârșitul”. Declarațiile au fost făcute de deputatul fugar al Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, după ce Biroul pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA a impus sancțiuni împotriva lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor, soției acestuia Jasmin, dar și a altor persoane suspectate de acte de corupție.

Vă felicit, dragi cetățeni. Odată cu aplicarea sancțiunilor împotriva mea s-au rezolvat toate problemele cetățenilor moldoveni. De acum încolo, vom avea curent electric care va costa mai puțin de un leu, un metru cub de gaze – 30 de bani, nu vor mai fi probleme cu șomajul, cu economia, pensiile au ajuns la 2000 de euro. Dar dacă e să vorbim serios, sancțiunile SUA împotriva mea reprezintă însă o mare victorie. Și asta deoarece, demonstrează că Maia Sandu se teme teribil de viitoarele proteste și înțelege că i se apropie sfârșitul, că atât ea, cât și slugile ei vor fi dați jos din fotoliile moi și vor fi nevoiți să plece din Moldova. Acestea sunt ultimele convulsii provocate de isterie. Știu foarte bine că în cadrul precedentei vizite în America, Maia Sandu s-a târât în genunchi, implorând SUA să facă măcar ceva, pentru a fi aplicate sancțiuni împotriva mea. Și asta pentru că nu are niciun rezultat pozitiv cu care să se poată lăuda în fața cetățenilor. Impunerea sancțiunilor împotriva lui Șor va oferi spectacol, măcar ceva din care să se hrănească oamenii. Oamenii sunt, însă, sătui”, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, Șor a menționat că nu este afectat de sancțiunile impuse și l-a acuzat pe ambasadorul SUA în Republica Moldova de amestec în treburile interne ale țării.

Pe 26 octombrie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva ex-liderului PDM Vlad Plahotniuc și deputatului fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională.

Aceste sancţiuni vizează blocarea eventualelor active în Statele Unite ale lui Ilan Şor, un om de afaceri născut în Israel şi devenit politician în R.Moldova, de unde a fugit în 2019.

Şor, căsătorit cu o cântăreaţă decorată de către preşedintele rus Vladimir Putin, a fost condamnat după ce a fost găsit de deturnarea unui miliard de dolari din bănci moldoveneşti, celebrul ”furt al secolului” din 2014.

Potrivit Departamentului american al Trezoreriei, el a acţionat împreună cu Rusia pentru a înfiinţa o alianţă înainte de alegerile din 2021, după care a încercat, cu susţinerea Moscovei, să submineze eforturi ale R.Molodova de aderare la Uniunea Europeană (UE).

Aceste sancţiuni îl vizează şi pe alt oligarh, Vladimir Plahotniuc, care a fugit din R.Moldova în 2020, în urma unor acuzaţii de corupţie.

Statele Unite i-au refuzat lui Vladimir Plahotniuc intrarea pe teritoriul american.

Citiți și: Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, incluși în lista de sancțiuni a SUA: Toate activele lor, blocate

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia Guvernului SUA. Detalii aici

La rândul său, prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că prin această decizie cetățenilor R. Moldova li s-a făcut dreptate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.