VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Protestul fermierilor în PMAN: Poliția cere repetat ca manifestanții să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și să nu pună în pericol traficul

Update: Agricultorii au atașat pe tractoarele și tehnica agricolă din PMAN mesaje de protest.

Foto: zdg.md

Update: Poliția cere repetat participanților la acțiunea de protest din Piața Marii Adunări Naționale să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și să nu pună în pericol traficul.

„În aceste două zile de către un grup de agricultori au fost create mai multe situații de accident, or Poliția a venit cu solicitarea de responsabilitate pe străzi și trasee imediat ce a fost depusă declarația prealabilă pentru acțiunea de protest. Solicităm din nou organizatorilor să asigure buna desfășurare a evenimentului”, se arată în mesaj.

Update: O parte dintre fermierii protestatari a ajuns în fața Guvernului. Totodată, putem observa cum tehnica agricolă se îndreaptă spre centrul Capitalei.

Oamenii legii au remis un comunicat de presă prin care condamnă acțiunile agricultorilor:

Condamnăm acțiunile agresive ale agricultorilor prezenți pe șoseaua Hâncești, prin care au atentat la bunurile statului provocând Poliția prin altercație, prezumându-se intenția de distrugere a mijlocului de transport al Poliției și ultragierea oamenilor legii. Vor fi documentați corespunzător, în baza Legii, atât organizatorii, cât și persoanele implicate în aceste acțiuni. Precizăm că atribuțiile Poliției la asemenea evenimente sunt de asigurare a ordinii publice, dar nu de escortare, pază sau protecție a unor interese. Este regretabil faptul că polițiștii care își exercită atribuțiile de serviciu sunt tratați în așa mod. Reiterăm că NU vom tolera asemenea atitudine față de colegii noștri”, se arată în mesajul Poliției.

sursa video: Telegram/Index

Update: O mașină a poliției a fost înconjurată de protestatari. La fața locului au intervenit mascații.

sursa video: Sputnik Moldova

Update: Oamenii legii solicită agricultorilor eliberarea benzilor de circulație pentru a se putea deplasa și șoferii cu mașinile personale, precum și transportul public.

Cetățenii nu poartă nicio vină, de aceea cerem persoanelor să nu blocheze intenționat traficul și să se conformeze cerințelor Poliției”, se arată în mesaj.

Update: Tractoarele se îndreaptă spre Guvern, creând dificultăți de deplasare în trafic pe mai multe străzi din capitală.

Agricultorii intenționează începerea deplasării spre Piața Marii Adunări Naționale. În acest sens oamenii legii atenționează organizatorii privind respectarea Regulamentului Circulației Rutiere.

„Ținând cont de faptul că acțiunea acestora este organizată într-o zi de muncă și urmează să fie tranzitată întreaga capitală, de la periferii spre centru, atenționăm organizatorii despre eventuale blocaje a traficului, dar și respectarea Regulamentului Circulației Rutiere. Solicităm să se țină cont de toate cerințele polițiștilor, iar deplasarea să fie strict coordonată cu oamenii legii, cu respectarea declarației prealabile”, se arată în mesajul remis.

Menționăm că agricultorii cer introducerea, prin decizia CSE, pentru perioada până la 31 octombrie 2024, a unui moratoriu la calcularea penalităților, aprobarea și finanțarea schemelor de plăți directe la hectar, și alocarea, în 2024, din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii 50%, dar nu mai puțin de 1 mlrd. lei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.