VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu Emmanuel Puisais-Jauvin: Reformele pe care le realizăm ne ajută să ridicăm nivelul de trai în Moldova

„Franța este un stat membru al UE care susține parcursul nostru european, și ajută să ne consolidăm procesele democratice și contribuie semnificativ la modernizarea Republicii Moldova, sprijinind proiecte în sectoare cheie precum cel energetic, economic și de securitate”. O declarație a fost făcută de președinta țării, Maia Sandu, după întrevederea cu secretarul general pentru afaceri europene, Emmanuel Puisais-Jauvin. 

Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au discutat despre următorii pași în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE, odată cu publicarea Pachetului de extindere pentru anul 2023 de către Comisia Europeană la 8 noiembrie. Urmează o perioadă unde statele membre ale UE vor dezbate concluziile și recomandările Comisiei înainte de reuniunea Consiliului European, care va avea loc pe 14-15 decembrie la Bruxelles. 

„ În cadrul discuțiilor președinta a subliniat că reformele structurale pe care le realizăm ne ajută să ridicăm nivelul de trai în Moldova și să fortificăm instituțiile publice“, se arată în comunicatul remis.

Menționăm că Secretariatul General pentru Afaceri Europene (SGAE) al Franței este un departament din cadrul Cancelariei Prim-ministrului Republicii Franceze, responsabil de coordonarea interministerială pentru problemele europene. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.