VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Președintele Ucrainei participă la Adunarea Generală a ONU. A vizitat militarii ucraineni răniți pe front și tratați la un spital din New York

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski va urca azi în premieră la tribuna Adunării Generale ONU de la New York, după ce anul trecut a fost autorizat în mod excepţional să intervină prin mesaj video. Liderul ucrainean a declarat că le va prezenta statelor membre ONU o propunere concretă cu privire la modul de consolidare a principiului integrității teritoriale și de îmbunătățire a capacității ONU de a contracara și opri o agresiune.

„Pentru noi e important că mesajele noastre, cuvintele noastre vor fi ascultate de partenerii noştri. Din păcate, la Naţiunile Unite încă există un loc pentru teroriştii ruşi. E o chestiune care nu ţine de Ucraina, ci de toate ţările membre ONU”, a spus Zelenski.

După ce a aterizat la New York, Zelenski s-a dus direct de la aeroport la Spitalul Universitar din Staten Island, unde sunt tratați militari ucraineni grav răniţi pe front. Președintele Ucrainei a discutat și a dresat cuvinte de recunoștință militarilor ucraineni cu picioare sau mâini amputate şi cu dizabilităţi grave, îngrijiţi în această instituţie americană.

În luarea de cuvânt în engleză, Zelenski le-a „mulțumit medicilor” americani şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de SUA. Apoi a înmâmat fiecărui militar câte o decorație şi s-a fotografiat şi filmat cu grupul de răniţi şi îngrijitorii.

„Vă așteptăm pe toți să vă întoarceți acasă. Avem absolută nevoie de fiecare dintre voi, de fiecare combatant ucrainean puternic pentru a ne înfrânge inamicul”, a subliniat el, declarându-se „convins” de victoria împotriva forțelor armate ruse.

Astăzi, preşedintele Zelensky va participa şi la şedinţa Consiliului de Securitate al ONU, dedicată Ucrainei, iar joi va merge la Washigton pentru o întâlnire cu Joe Biden, la Casa Albă.

Zelenski este însoțit de prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska. Cuplul prezidențial a fost întâmpinat de ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, și de reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Sergii Kislytsia.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.